Általános információk

Honi fizetés a kuna, 1 kuna = 100 lipa.
Külföldi valuta beváltható a bankokban, pénzváltókban, postákon, utazási irodákban...
Sveti Filip i Jakovon van OTP bankautómata!

Vámrendelkezés

A Horvát köztársaság vámrendelkezés összhangban állnak a EU országainak előírásával. Külföldi valuta szabadon be- és kivihető 15.000.-kunáig. Az értékes szakmai, és technikai felszerelés a határon kell jelenteni. Az vendég kíséretben levő kutyának és macskának hivatalos állatorvos által kitöltött nemzetközi igazolvánnyal ( oltási könyv, útlevél ) kell rendelkeznie, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellet megtörténnie. Az 500 kunánál értékesebb áru vásárlása esetén, amelyet a külföldi állampolgár kivisz az országból „Porezni cek” (Tax cheque) ellenében az adót visszatérítik. Felvilágosítás: A Horvát Köztársaság vámigazgatóságnál Tel.:016102333, www.carina.hr

Hitelkártyák

Szinte valamennyi kempingben, szállodában, kikötőben, étteremben és üzletben elfogadják az alábbiakat: American express, Diners Eurocard/mastercard Visa.

Egészségügyi ellátás

Külföldi turisták az orvosi ellátásért nem fizetnek, ha Horvátország és a turista ország között érvényben van az egészségügyi ellátás ingyenességről szóló egyezmény ( Horvát – Magyar egyezmény érvényben).

Munkaszüneti és ünnepnapok:

Tűzvédelmi intézkedések:

Ellenőrizzék, hogy mindent megtettek–e annak érdekében, hogy ne keletkezzen tűz! Ne dobjanak el égő vagy gyúlékony tárgyakat, anyagokat környezetükben! Tartsák tiszteletben a „Tüzet rakni tilos„ figyelmeztetést.

Fontosabb telefonszámok

Horvátország nemzetközi: +385,
Mentők 94,
Tűzoltók 93,
Rendőrség 92
Segélykérések az utakon: 987, mobiltelefonról +3851 987
Időjárás jelentés és útinfo: 060 520520

Autóval Horvátországban Okmányok

Horvátországi beutazáshoz az autóvezetőnek rendelkeznie kell vezetői engedéllyel, forgalmi engedéllyel, valamint a jármű biztosítását igazoló okmányokkal.

Sebességkorlátozás

Lakott területen. 50 km/óra
Lakott területen kívül: 80 km/óra
Kizárólag járművek rendelkezésre álló utakon/autóút: 100 km/óra
Autópályán: 130 km/óra

Minden jog fenntartva ©