Lakókocsis nyaralás

Sv Filip i jakov, Dardin kemping

Zadari riviéra

A Zadari riviéra Dalmácia északi részén terül el. 

Kulturális örökségekben gazdag óváros és az új üdülő település kiváló helyszínt biztosítanak a nyaraláshoz. A riviérán és környékén számos Nemzeti park található.

Kötöttségektől mentes nyaralás ! 

Ideális nyaralás az egész család számára. Klímás lakókocsis nyaralás közvetlen a tengerparton. Megfizethető nyaralás, magyar tulajdonostól.

Horvátország lakókocsis nyaralás Sv. Filip i Jakov

A lakókocsik közvetlen tengerparti kempingben Ősfás területre vannak telepítve árnyékos helyre, közel a strandhoz és a városközponthoz.


Oldal ajánló


2019 turnusok árai a weblapon Minőségi kutyaházak, alaptól a luxus kivitelig raktárról is 

http://ujkutyahaz.eu


Facebook oldal, kövess minket, hogy a legjobb akciókról értesülj


CSATLAKOZZ csoportunkhoz!

Naplemente

      


Sv Filip i Jakov Horvátország egy aprócska települése mely, Biogradtól 5 kilométerre északra fekszik. 

Ez egy picike, 1500 lelket számláló, kis vendégszerető halászfalú. Első számú nyaralási célállomás, a tiszta természetet és nyugalmat kedvelő utasok részére.

Rövid történelem Első lakói illír telepesek voltak, majd az I. században megjelent itt is a Római Birodalom. Egy pihenő, rehabilitációs központot hoztak létre itt. Ide szállították a harcokban elesett katonákat. A római időkben Rogovonak hívták a települést az akkori Sv. Roko (Szent Rókus) templom miatt. A XI. században horvát királyok jelennek meg és Biogradhoz csatolják a várost. Királyi birtok lesz. A nevét is megváltoztatják Sv Filip i Jakov-ra, az akkor megépült templom után. A város mai kinézete a XVI. - XVII. században alakult ki, ekkor ugyanis Zadar nemesei jártak ide nyaralni. Itt építették fel a nyári rezidenciákat.

Az idegenforgalmi fellendülés csak a XX. század közepén érte el a települést. Ma Sv Filip i Jakov Horvátország egy vendégszerető és még kevésbé ismert igazi gyöngyszeme.Nyaralás Sv Filip i Jakov településen

Ez a kis halászfalú tökéletes választás a nyugalmat és az érintetten természetet kedvelő utasok részére. Egy egy hetes nyaralás során végigsétálhatjuk az egész települést és az összes környező öblöt, partszakaszt. A helyi strandok egyáltalán nem zsúfoltak. A partszakasz lassan mélyülő apró kavicsos part. Kisgyerekkel is nyugodtan válasszuk Sv Filip i Jakov strandjait. Nem csak mi fogunk kisgyerekkel fürödni a strandokon.

A központban több taxihajó van, melyekkel át lehet menni a szemközti Babac-szigetre. Itt csupán néhány ház található. Az itteni strandok is sziklásak illetve apró kavicsosak. Ha egy ilyen túrára vállalkozunk vigyünk magunkkal elegendő ivóvizet. Sv Filip, illetve a szomszédos Biograd kikötőjében több túrát szerveznek a környező szigetvilágba. Mindenképpen fizessünk be legalább egy ilyen hajós programra. Van olyan túra, amelyik csak a Pasman szigetet kerüli meg, van amelyik kicsit tovább is megy egészen a Kornati-szigetcsoportig. Vannak olyan utak is, melyek a szárazföld és a Kornati-szigetek között tekereg. Sok programot úgy szerveznek meg, hogy ebédelni illetve fürödni is lehessen a déli órákban. Mindenképpen vegyünk részt legalább egy hajós úton, mert így lesz teljes a nyaralás!  

AJÁNLATUNK, katt ideCroatia Travelling © 2018 | Design:  |